Endret: 26 okt 2016     Opprettet: 30 apr 2011

ROLF HOFMO

Borettslaget vårt har sitt navn etter gaten vi ligger i, som igjen er oppkalt etter Rolf Hofmo. Gaten fikk sitt navn i 1966, ved Rolf Hofmos død.

Rolf Halvdan Hofmo ble født 10. august 1898 og døde 11. mai 1966. Hofmo var en norsk idrettsmann og politiker for Arbeiderpartiet. Han var en av initiativtakerne til dannelsen av Arbeidernes idrettsforbund i 1924, hvor han var sekretær fra 1931 og formann i året før krigen. Ved idrettssammenslutningen etter krigen ble han nestformann i det nye Norges idrettsforbund.

Hofmo ble i 1946 ansatt som kontorsjef (leder) ved det nyopprettede Statens idrettskontor (fra 1950 Statens ungdoms- og idrettskontor, STUI) og satt der fram til sin død. Han gjorde en betydelig innsats i oppbygging og sikring av idrettsanlegg over hele landet, blant annet sikret han Ekebergsletta som område for idrett og friluftsliv. Under Norway Cup deles det hvert år ut en pokal til det beste norske laget. Denne pokalen har navnet Rolf Hofmos minnepokal . Rolf Hofmo var forøvrig onkel til lyrikeren Gunvor Hofmo.

(kilde: Wikipedia og norwaycup.no)