Endret: 24 jan 2019     Opprettet: 28 apr 2014

Viktig om ventilasjon

Avtrekksventilasjon

Leilighetene ventileres med en avtrekksvifte for hver av leilighetene, plassert enten på tak eller i kjeller. Luften trekkes ut av leiligheten gjennom ventil på bad og ventilator på kjøkken. Hastigheten på viften reguleres med bryteren på avtrekkshetta. Den skal aldri slås helt av på grunn av grunnventilasjonen i leiligheten. Bruksanvisning mv kan du finne her: 

http://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrJS5cNlElcUVMAKw_sDYpQ;_ylu=X3oDMTByZm5kMHEyBGNvbG8DaXIyBHBvcwM3BHZ0aWQDBHNlYwNzcg--/RV=2/RE=1548354701/RO=10/RU=http%3a%2f%2fcatalogue2.systemair.com%2fFileHandler.axd%3fhash%3dfOO2gEhEWfZ4y0ZynqckDA%21%21/RK=2/RS=iIiiw.6Z.widexrrlZe9zzqj7ok-

 

Filteret i kjøkkenhetten bør rengjøres en gang i måneden, fortrinnsvis i oppvaskmaskin. Filteret må være helt tørt før det monteres igjen. Dersom filteret og hetta ikke rengjøres, vil ikke ventilasjonen fungere slik den skal, og det kan dessuten oppstå brann i gammelt matfett.

Husk også å støvsuge/vaske takventilen på badet. Der samler det seg mye støv, særlig hvis du har tørketrommel.

Dersom viften ikke virker, må du kontakte styret. Det kan være bryteren til vifta på taket som av en eller annen grunn er avslått. Styret ber vaktmesteren sjekke dette før vi rekvirerer elektriker. Beboerne kan ikke selv foreta utskiftning av vifta. Andre enn vaktmester og borettslagets innleide håndverkere har heller ikke adgang til taket. Ved viftebytte er det en egenandel på kr. 1600,-

Dersom du ønsker å bytte til en annen type kjøkkenventilator, må du opplyse at hetten må ha funksjon for avtrekk også for bad (forsert ventilasjon) og at den skal kobles til ekstern vifte. Du skal med andre ord ikke ha en kjøkkenventilar med innebygd motor. 

Tilluft

Friskluft tilføres leiligheten via ventiler i yttervegger og fordeling fra rom til rom via spalter i underkant av dørbladet på innedørene. Ventil i vegg må aldri stenges helt. For å opprettholde god inneluft og nødvendig lufttilførsel bør filteret i ventilen rengjøres 1-2 ganger årlig. Standardfilteret er vaskbart. Bruk mildt såpevann. Påse at luftespjeldet er stengt når du bytter/vasker filteret.

STENG ALDRI ALLE VENTILER!!!!!